Hoger scoren in Google

Search Engine Optimization (SEO)

 

Search Engine Optimization oftewel: zoekmachine-optimalisatie

SEOSEO betekent het verbeteren van een website, of onderdelen ervan, ten behoeve van een hogere score (ranking) in Google. En wij zullen u vast niet hoeven te vertellen dat hoe hoger uw site scoort in Google hoe meer bezoekers uw website zal trekken.

Een nieuwe domeinnaam/website begint in Google helemaal onderaan en wordt dus pas ver in de zoekmachineresultaten van Google gevonden. Is uw website al langer online en weten steeds meer bezoekers uw website te vinden door links vanaf andere websites (linkranking) of door zoekwoorden, dan zal de site langzaam maar zeker hoger gaan scoren in Google. Al met al kan het heel lange tijd duren (tot wel ruim een jaar) voordat uw website goed vindbaar is. Maar het kan ook anders.

Zoekmachine-optimalisatie

Door middel van zoekmachine-optimalisatie, waarbij wij ervoor zorgen dat uw webpagina’s de juiste zoektermen bevatten en dat de URL’s goed leesbaar zijn voor zoekmachinerobots, zal uw website hoger scoren in Google. Dit is een continu proces en dus niet een eenmalig iets!

GoogleAnalyticsIs uw website door ons opgeleverd en online geplaatst, dan zorgen wij ervoor dat er een basiskoppeling is ingericht met Google Analytics en Google Webmaster Tools. Hierdoor kan met behulp van Google Analytics onder andere worden gezien hoeveel bezoekers uw website nu eigenlijk trekt, welke pagina’s op uw site worden bezocht en op welke zoekterm mensen uw website hebben gevonden.

Wij garanderen echter niet dat uw website door middel van SEO alleen op de eerste plaats in Google zal worden getoond. Daarom adviseren wij altijd om, indien dit nog niet het geval is, ook gebruik te maken van Social Media. Een pagina op bijvoorbeeld Facebook zal namelijk een bijdrage leveren aan het aantal bezoekers aan uw website. Linkranking speelt eveneens een heel grote rol in het scoren op Google, evenals SEA (adverteren op Google).

Benieuwd naar onze werkwijze of behoefte aan meer informatie?

Hoe wij te werk gaan leest u hier en voorbeelden van ons werk vindt u in onze portfolio webdesign.
Voor nadere informatie en/of een offerte neemt u vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Pin It on Pinterest